fredag 5. juni 2015

Hvor blir det av klubbene på stevner

Ippon har alltid sett på judo som en veldig fin konkurranseidrett, men samtidig også en veldig fin idrett for de som også ikke vil konkurrere.

I flere år nå så har vi arrangert Juba pool fire ganger i året. Juba Pool er et stevne hvor nye utøvere får prøvd seg i trygge omgivelser. Foreldre og trenere sitter inntil mattearealet og følger med.
Vi har en maks grense på hvor mange som kan delta på 120-130 deltagere, dette antallet når vi så å si alltid.
Ippon Cup som er et Norgescup-stevne arrangerer vi på høsten og har gjort det i mange år. Det er her vi ser hvor dårlig det står til med judoen generelt i Norge.
Det er få klubber som konkurrerer og dette har vært en nedadgående trend i mange år. Jeg vet ikke helt hvorfor det er slik, men det jeg vet er at NJF ikke har jobbet noe særlig med å få klubbene rundt om i landet til å forstå hvor viktig dette er. NJF har jobbet med å profesjonalisere NC stevnene og utstyret som leveres til stevnet skal ha skryt, men der stopper det. Ingen vits i å ha fine innsatsplaner, visjoner og utstyr hvis det ikke kommer deltagere.

Stevner er viktige og husk judo har vært OL-gren siden 1964.
Det er på stevner utøverne treffer andre med de samme interessene som dem selv. Det er her man kan knytte bånd med andre utøvere og klubber. Det er her man kan lære noe mer enn hva klubbens trener selv sitter inne med av kunnskap. Ja, det kreves noe mer av trenere og klubben ved å delta på stevner enn en eller to treninger i uka. Man må bruke noen helger i ny og ne for å delta. Men det man får tilbake er så utrolig mye mer enn hva man har "ofret".

Morten


2 kommentarer:

  1. Angående dårlig påmelding på NorgesCup; så kan det kansje være en ide å inkludere barna (igjen), som er neste generasjons judoutøvere. For oss (fra Nord), som gjerne må reise uansett hva vi skal være med på, hadde det vært mye bedre å kunne stille med både barn, ungdom og voksne, på samme stevnet..

    SvarSlett
    Svar
    1. Slett ingen dårlig ide. Mulig at det blir vanskelig å trøkke alt inn på en dag. Hadde det vært interessant om det hadde gått over 2 dager?

      Slett