lørdag 8. april 2017

Jentesamling hos Ippon Judoklubb

Lørdag 25.mars til søndag 26.mars 2017 var det nok en gang duket for jentesamling på Ippon. Spente og glade dukket jentene opp en etter en til registrering. Vi så mange kjente fjes, men for noen var dette første gang. Trolig hadde de litt ekstra sommerfugler i magen.


Trenerne var også på plass: Rosa Alsgaard, Cecilie Bolander og Julie Bygdevoll.

På samlingen har man fokus på å bygge judomiljøet blant jenter større og bedre. Det sosiale er også vel så viktig som judoen.

Første judoøkt

Kl.13 brakte det løs med første judoøkt. Fokus på denne økten var at jentene skulle bli kjent med hverandre gjennom parøvelser. Det ble mange morsomme øvelser og mange partnerbytte. Beskjeden var at alle skulle gå med partnere de ikke kjente. Dette likte jentene godt. Deretter var vi klare for ne-wasa, altså bakkekamp. Etter 6 ne-wasa runder var jentene svette og fornøyde. Vi avsluttet økten med en god lek - noe som var velfortjent etter en meget god innsats.

Etter økten var det påfyll av mat, drikke og energi. Matbordet bugnet av frukt tilrettelagt av primus motor og judomamma Thuy. Etter litt pause var det klart for judoøkt nr 2.

Svømmehallen helt for oss selv!!

Det nye i år var at Ippon hadde leid hele svømmehallen, så jentene kunne leke og herje fritt. Etter 2 timer i svømmehallen med hopp og sprett var jente klare får å slappe av med pizza, film og selvstyrt lek. De holdt det gående til kl 23. Da var det tid for å legge seg og lade batteriene til en ny dag med judo og bekjentskaper.

Dag 2

Søndag 26.3 var det tid for frokost med brød og frukt. Kl.9 var jentene klare med judodrakten på. Oppvarmingen bestod av diverse øvelser og bruk av de rød volt putene, hvor jentene gjorde forskjellige øvelser på og over putene. Deretter var det Cecilie som ledet en teknikkdel med innganger og forskjellige kast. For noen av jentene var teknikkene relativt nye, mens for andre var dette teknikker de kjente godt. Med god konsentrasjon og lærevilje gikk det supert for jentene.

Så skulle villdyret fram. Det var klart for randori altså oppekamp. Dette så også ut som det falt i smak. Etter 5 runder med randori var det av med drakten og klar for en styrkeøkt. Alle jente ga jernet og viste virkelig at det bodde noe i dem. Det var både push ups, situps og spensthopp med løping og vendinger. For å runde av styrkeøkten kjørte vi på med en konkurranse. Der det var om å gjøre å sitte i 90 grader lengst mulig. En skikkelig
syretest rett å slett. Men jentene beholdt smilet og etter lange minutter ble det kåret en vinner. Vi rundet av med lek og moro og var klare får å bukke av for årets jentesamling.

Slitene, men med smilet om munn fikk jente frukt og vaffel før det var farvell. Alt i alt var samlingen knall for både jentene og trenerne. Vi satser på å se alle sammen tilbake igjen til høsten!

Tusen takk for oss.
Mvh Rosa, Cecilie og Julie.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar